Den smukkeste taber – en bog om Leonard Cohens to sidste plader skrevet af Lars Knudsen

30. januar 2024. Bogen er (desværre, heldigvis) udsolgt. Vi trykker ikke flere eksemplarer.

Forlaget Tekst og Betydning har tit haft succes med tab og kan derfor med fornøjelse præsentere sin nyeste udgivelse: Den smukkeste taber – En bog om Leonard Cohens to sidste plader af Lars Knudsen.

Den smukkeste taber handler om Leonard Cohens to sidste mesterværker, Popular Problems og You Want It Darker, hvor han endnu engang kæmper med at forløse sine store temaer: liv, død, seksualitet og tro. Bogen fortolker sangene på de to plader og forsøger at forbinde dem med resten af den sangskat, der udgør Leonard Cohens smukke nederlag.

I never found the girl. I never got rich. Follow me.” Sådan skrev Leonard Cohen på et af sine mange selvportrætter. Nej, den canadiske sanger har ikke rigtig haft held med noget. Ikke ifølge ham selv i hvert fald. Hans mange, dedikerede fans vil nok være uenige. Men det umuliges kunst og det uundgåelige nederlag er ikke desto mindre et centralt motiv i hans værk. Han fandt aldrig pigen. Men mange kvinder. Han blev aldrig rig. Undervejs mistede han endda alle sine penge og rettighederne til sine sange. I liv og kunst var han derfor altid på jagt. Ikke bare efter succes og kvinder, men også efter kunsten. Det rigtige sprog, det rigtige rim. Og efter troen.

Lars Knudsen (f. 1974) er magister i dansk og underviser i gymnasiet. Han har tidligere udgivet bogen Master Songs – en bog om Leonard Cohens sange (2013), har medvirket i radiodokumentaren Leonard Cohen – en radiobiografi på P1 og holdt en række foredrag om Leonard Cohen. Ud over sit arbejde med formidling af Leonard Cohens sange har han blandt andet udgivet lyddramaet Odysseus’ rejse.

Den smukkeste taber er på 172 sider og koster 199, – kr. incl. moms. Den udkommer den 19. marts 2019 og bestilles ved henvendelse til Forlaget Tekst og Betydning på: tekstogbetydning@gmail.com.

Dette indlæg blev udgivet i Udgivelser og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.